Asiaa Nuuksiosta

Toimistolle tulee jatkuvasti palautetta Nuuksiosta eri asioista, joten pienenä yhteenvetona ja muistutuksena seuraavia juttuja.

Hajuhaitat vessoissa johtuvat siitä, että kyseessä ei ole WC, vaan ulkohuussi, jossa jätteet menevät rakennuksen alla olevaan umpisäiliöön. Säiliöstä tulee tuuletusputki rakennuksen katolle, mutta käyttäjien pitää kuitenkin muistaa, että emme ole vesivessassa.

Nuuksion kämpät ovat nimensä mukaisesti partiokämppiä. Ne ovat metsässä, eikä niille ole suunnitteilla kulkemisen helpottamiseksi hiekoitettuja kulkuväyliä tai portaikkoja. Maastossa kulkemiseen tulee varautua asianmukaisin varustein.

Saunan ulko-ovesta on poistettu rähjääntynyt sälekaihdin. Kaihtimen tilalle näköesteeksi on laitettu huurre-spray, eli ikkunaan suihkutettu maitolasi. Lasi ei siis ole likainen, sitä ei tarvitse pestä saati raapia puhtaaksi. On turhauttavaa joka viikko käydä paikkaamassa käyttäjien tekemiä tuhoja. Saunomisen (retken) vastuuhenkilöiden tulee puuttua tällaiseen toimintaan.

Polku rannalle merkitään paremmin viimeistään kesällä. Merkintään käytetään heijastinnauhaa, joten polun löytää myös ensikertalainen pimeälläkin.

Nuotioille pitää muistaa aina, vuodenajasta riippumatta, tuoda vähintään palosangollinen sammutusvettä. Tulta on valvottava nuotion loppuunpalamiseen saakka. Hiillostakaan ei saa jättää kytemään ilman valvontaa. Tulenteko muualle kuin nuotiopaikoille on kielletty!

Muistathan siivota jälkesi ja viedä ylimääräiset ruoat mennessäsi. Täydennä puulaatikot ja vie tuhkat ja roskat oikeisiin paikkoihin.