Nuuksio

Kyltti
Mörri
Korvenkolkka
Piilopirtti

Piiri vuokraa lippukunnille kolmea Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön omistamaa kämppää Espoon Nuuksiossa lähellä Ruuhijärveä. Vuokrattavissa on myös Ruuhiksen ranta.

Kämpät ovat nimeltään Piilopirtti, Mörrimöykky ja Korvenkolkka. Kuhunkin kämppään mahtuu yöpymään korkeintaan 20 henkeä. Alueella on kämppien yhteinen sauna, lauteille mahtuu kymmenen saunojaa ja partiolaisia vielä enemmän. Saunavuorot sovitaan muiden käyttäjien kanssa paikan päällä. Ruuhijärven rannassa, piirin omistamilla mailla, on tilaa maastoretkille tai leireille. Rantaan on matkaa n. 700 m.

Mökin varaaja: Saat käyttää maksutta Ruuhijärven nuotiopaikkaa, jos siellä ei ole varausta!

Nuuksiossa kämppien hoidosta vastaavat vapaaehtoiset kämppäisännät, jotka ovat paikalla mahdollisimman usein. Isännistön tehtävä on auttaa, ohjata ja opastaa Nuuksion käyttäjiä. Isännät päivystävät paikalla ollessaan Isännän kämpässä (vanhalla saunalla). Voit kääntyä isäntien puoleen kaikissa alueen käyttöön liittyvissä asioissa.

Aina isäntää ei ole paikalla, silloin ongelmatilanteissa soita Nuuksion kohdevastaavalle.

Kämpät

Nuuksion järviylängöllä on noin 10 hehtaarin suuruinen Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön omistama maa-alue, jossa on kolme partiokämppää: Piilopirtti, Mörrimöykky ja Korvenkolkka. Kaikissa majoissa on välineet ruuan valmistukseen n. 20 hengelle, mutta astioita ei ole. Käyttövesi kannetaan sekä sisään että ulos; viemäreitä tai vesijohtoja ei ole.

Pihan porakaivosta tulee juomakelpoista vettä.

Kämpissä ei ole patjoja, ota oma makuualusta mukaan.

Isännän kämpän läheisyydessä on kaikille kämpille yhteinen sauna, jonka vuorot sovitaan muiden käyttäjien kanssa. Alueella on myös yhteinen porakaivo sekä huoltorakennus, jossa on käymälät ja liiteri. Käymälä on maanalaisella säiliöllä varustettu huussi, joten se ei ole käyttömukavuudeltaan ja hajuttomuudeltaan vesivessan tasoa. Jokaisen majan läheisyydessä on nuotiopaikka ja lipputanko.

Retkimaastoksi on lisäksi rantakaistale Ruuhijärven etelärannalla.

Ranta

Rannalla on tulipaikka, jonka voi varata. Rannan varaaja on ensisijainen nuotiopaikan käyttäjä ja etuoikeutettu rannan nukkumapaikkoihin. Rannan varaamisen tarkoitus on turvata retken huoleton järjestäminen, ja saada avain puuliiteriin ja vessaan.

Mökkien varaajat voivat käyttää rannan nuotiopaikkaa maksutta, silloin kun siellä ei ole varausta. Jos mökin varaaja hluaa varmistua rannan käytöstä, niin hän varaa sen.

•  Vain Rannan voi viikonloppuna vuokrata yhden yön kerrallaan (16:00-15:00)

Esteettömyys

Ruuhijärven partiokämpät on rakentunut monena eri vuosikymmenenä. Nykyään esteettömyysasiat pyritään ottamaan huomioon aiempaa paremmin, mutta alue on silti edelleen haastellinen liikkumisen kanssa apua tarvitseville. Korvenkolkka on helpoten saavutettavissa. Tutustu esteettömyysraporttiin: yleisohjeet ja tiedostot

Osoite

Ruuhijärventie 11 & 15
02820 Espoo

Hinnat

PäPan lippukunnat: Pääkaupunkilaisen partiolippukunnan tapahtuma. Lasku lähetetään aina Kuksassa olevaan osoitteeseen.

Muu partiotoiminta: Muiden piirien lippukunnat, partiopiirit, Suomen Partiolaiset. Lasku
lähetetään aina järjestölle tai lippukunnalle.

Partion ulkopuoliset toimijat: Yksityishenkilöt, järjestöt, koulut yms. (Velvoitetaan varaamaan koko alue itselleen, ellei muuta sovita. Mikäli alueen  jossakin kämpässä järjestetään partiotoimintaa, ei muita alueen kokämppiä vuokrata ulkopuolisille.

Tiedostot

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Koko alue (Korvenkolkka, Mörrimöykky, Piilopirtti+ Ranta)

Hinta sisältää pelkän rakennuksen vuokran. Arkihinta koostuu yhdestä yöstä (16:00-15:00). Viikonlopun hinta koostuu kahdesta vuorokaudesta (pe 16:00– su 15:00).

Varaus on sitova. Ennen varauksen alkua on 1 kk ilmainen peruutus mahdollisuus. Sen jälkeen varaus laskutetaan täysimääräisenä.

+ Kulut Isoista tapahtumista ja leireistä voidaan veloittaa tapauskohtainen huoltomaksu (Kulut: puu/wc/jäte), mutta näistä hinta sovitaan tapauskohtaisesti.

•  Vain Rannan voi viikonloppuna vuokrata yhden yön kerrallaan (16:00-15:00)

Sauna on käytössä kämppien varaajille, ei rannan varaajille. Saunan erillinen varaus on mahdollista jos alueella ei varauksia, tai saunominen sovitaan yhdessä muiden kämppien kanssa.